Ο εθισμός στην πορνογραφία συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με έρευνα

MEDBOX NEWSROOM
Από MEDBOX NEWSROOM
8 Λεπτά

Η παρακολούθηση σεξουαλικών ταινιών μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμη:

Μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν άγχος για τη σεξουαλικότητά τους να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους.

Επίσης, αν τις παρακολουθούν μαζί υπό αμοιβαία αποδεκτές συνθήκες, μπορεί να βελτιώσει τη σχέση οικειότητας ενός ζευγαριού.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στις 16 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ουρολογίας (EAU), η υπερβολική παρακολούθηση πορνογραφίας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα: Συνδέεται με αυξημένες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας , δηλαδή με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άνδρες να αποκτήσουν και να διατηρήσουν στύση.

Όσο συχνότερη είναι η παρακολούθηση πορνό, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό της στυτικής δυσλειτουργίας

Η μελέτη ήταν αποτέλεσμα έρευνας σε 3.267 άνδρες, οι οποίοι απάντησαν σε 118 ερωτήσεις σχετικά με τις σεξουαλικές τους συνήθειες, όπως ο αυνανισμός, το πόσο συχνά παρακολουθούν πορνό και η σεξουαλική δραστηριότητα με τις συντρόφους τους.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο η παρακολούθηση πορνό για όλους τους συμμετέχοντες ήταν περίπου 69 λεπτά την εβδομάδα.

Όταν συνέκριναν τον όγκο της πορνογραφίας που παρακολουθούσαν με τις εκδηλώσεις της στυτικής δυσλειτουργίας, διαπίστωσαν ότι από τα άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών που παρακολουθούσαν 300 λεπτά την εβδομάδα, το 30% είχε στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με το 10% εκείνων που παρακολουθούσαν λιγότερο από 30 λεπτά.

Στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 45 ετών που παρακολουθούσε 300 λεπτά την εβδομάδα, το 40% είχε στυτική δυσλειτουργία.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές μόνο το 5 % των συμμετεχόντων παρακολουθούσαν 300 λεπτά ή περισσότερο πορνογραφία.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα σχετικά με τους νεότερους άνδρες και την στυτική δυσλειτουργία

Διαπιστώθηκε μια αρνητική τάση μεταξύ του χρόνου που παρακολουθούσαν και της στυτικής δυσλειτουργίας στο σεξ με σύντροφο.

Το 65% βρήκε το σεξ με σύντροφο πιο συναρπαστικό [από] την παρακολούθηση πορνογραφίας.

Η αντιστοιχία ήταν ισχυρότερη στη νεότερη ηλικιακή ομάδα, κάτω των 35 ετών.

Πράγματι, στην ομάδα κάτω των 35 ετών διαπιστώθηκε μεγαλύτερο ποσοστό στυτικής δυσλειτουργίας απ’ ό,τι αναμενόταν, περίπου 23 %.

Ο εθισμός στο πορνό μπορεί να σχετίζεται με μεγαλύτερη αύξηση της στυτικής δυσλειτουργίας

Η ομάδα εξέτασε επίσης τη σχέση μεταξύ της στυτικής δυσλειτουργίας και του εθισμού στο πορνό και διαπίστωσε μια πολύ ισχυρότερη σύνδεση.

(Υπάρχει κάποια διαφωνία μεταξύ των ειδικών σε θέματα εθισμού σχετικά με το αν η πορνογραφία μπορεί να χαρακτηριστεί πραγματικός εθισμός, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η υπερβολική έκθεση στο πορνό έχει αρνητικές συνέπειες).

Η ερευνητική ομάδα όρισε τον εθισμό στο πορνό μεταξύ των συμμετεχόντων της χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη επικυρωμένη βαθμολογία εθισμού στο πορνό στον κυβερνοχώρο, η οποία αποτελείται από έντεκα ερωτήσεις.

Στην ομάδα κάτω των 35 ετών, με υψηλή βαθμολογία εθισμού στο πορνό, το 45% είχε στυτική δυσλειτουργία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στην ομάδα κάτω των 24 ετών περίπου το 12 % είχε ήδη υψηλή βαθμολογία εθισμού στο πορνό.

Περισσότεροι άνδρες ανέφεραν ότι ήταν δυσαρεστημένοι με το συντροφικό σεξ λόγω της παρακολούθησης πορνό

Περισσότερο από το 50 % των ανδρών με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας κατά τη διάρκεια του συντροφικού σεξ δεν έχουν πρόβλημα όταν παρακολουθούν πορνό. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα.

Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν προβλήματα εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια του συντροφικού σεξ.

Η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής με τον σύντροφό τους ήταν χειρότερη αν παρακολουθούσαν περισσότερα από 300 λεπτά, αλλά το εύρημα αυτό είναι ισχυρότερο αν υπάρχει υψηλή βαθμολογία εθισμού στο πορνό.

Μπορεί επίσης να επηρεάσει το πώς βλέπετε τον εαυτό σας

H πορνογραφία μπορεί να δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το πώς πρέπει να μοιάζει το σεξ και πώς πρέπει να είναι ο σύντροφός σας και τι πρέπει να μπορεί να κάνει.

Για πολλούς ανθρώπους, η πορνογραφία μπορεί να προκαλέσει ντροπή αν νιώθουν ότι δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα του ηθοποιού.

Επίσης, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν οποιαδήποτε φαντασίωση που τους παραδίδεται μέσω των καναλιών της πορνογραφίας, αντί να χρειάζεται να αποκαλύψουν στον σύντροφό τους τι τους ερεθίζει.

Η ψυχαναγκαστική προβολή πορνό, ή η παρακολούθηση πολλών σκηνών ταυτόχρονα ή η γρήγορη εναλλαγή από τη μία σκηνή στην άλλη, δημιουργεί μεγάλη διέγερση που συνήθως δεν βιώνεται στις σεξουαλικές επαφές της πραγματικής ζωής.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Επιπλέον, η παρακολούθηση ανδρών σε πορνό μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα ανασφάλειας αν οι άνδρες συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους ηθοποιούς και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.

Απευαισθητοποίηση απέναντι στην πορνογραφία;

Η σύνδεση μεταξύ της παρακολούθησης πορνό και της διέγερσης είναι ένα πρόβλημα που αφορά το μούδιασμα και την απευαισθητοποίηση στη διέγερση και την ανάγκη να ανεβάζουμε διαρκώς τους ρυθμούς.

Πολλά νεαρά αγόρια χρειάζονται απλώς και μόνο έναν κατάλογο της Victoria’s Secret για να ερεθιστούν, αλλά στη συνέχεια, καθώς αποκτούν εμπειρία, χρειάζονται πολλά περισσότερα από αυτό.

Η προκαλούμενη από το πορνό Στυτική Δυσλειτουργία δεν προκαλείται από χαμηλή λίμπιντο ή οργανικό πρόβλημα στα αιμοφόρα αγγεία ή τα νεύρα του πέους.

Το 20% των ατόμων κάτω των 35 ετών δηλώνουν ότι πρέπει να παρακολουθούν όλο και περισσότερο ή πιο ακραίο πορνό για να έχουν το ίδιο επίπεδο διέγερσης ώστε να έχουν στύση.

Και σε ό, τι αφορά εκείνους που αισθάνονται ότι πρέπει να βλέπουν περισσότερο για να έχουν το ίδιο επίπεδο διέγερσης για να αποκτήσουν στύση βλέπουν επίσης περισσότερο και έχουν υψηλότερη βαθμολογία εθισμού.

Αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε πρόβλημα με το πορνό, υπάρχει λύση

  • Σταματήστε να παρακολουθείτε πορνό. Σταματήστε για λίγες ημέρες ή εβδομάδες για να δείτε τι θα συμβεί. Ελέγξτε αν τα συναισθήματά σας σχετικά με τη σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας αρχίσουν να βελτιώνονται. Επίσης, πολλοί ελεύθεροι άντρες συνδέονται και εθίζονται τόσο πολύ με το πορνό που παρακολουθούν, που δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να προσπαθήσουν να γνωρίσουν κάποιον. Αν στερηθούν το πορνό ίσως αρχίσουν να ενδιαφέρονται να δώσουν προσοχή σε κάποιο άλλο άτομο.
  • Εγκαταστήστε λογισμικό για τον αποκλεισμό του πορνό στον υπολογιστή σας. Ορίστε έναν δύσκολο κωδικό πρόσβασης και κρύψτε τον κάπου που χρειάζεται προσπάθεια για να τον βρείτε.
  • Σκεφτείτε όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να το κάνετε και γράψτε τους για να τους διαβάσετε ξανά και ξανά. Σας κάνει να ενδιαφέρεστε λιγότερο για τον σύντροφό σας ή για την εύρεση συντρόφου. Πλήττει τη σχέση σας. Μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο στη δουλειά, αν σας πιάσουν. Τα παιδιά σας μπορεί να ανακαλύψουν ότι παρακολουθείτε πορνό.
  • Αναζητήστε έναν εκπαιδευμένο σεξοθεραπευτή. Μερικοί άνθρωποι με αυτό το πρόβλημα αισθάνονται πολύ ανεπαρκείς σεξουαλικά. Ίσως δεν έχουν αυτοπεποίθηση για τις σεξουαλικές τους ικανότητες με έναν σύντροφο, οπότε είναι πιο εύκολο να αποτραβηχτούν στον υπολογιστή. Πρέπει να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους με κάποιο είδος θεραπείας.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε το Άρθρο