Αυτή είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων φροντίδας του δέρματος

Υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Πώς αποφασίζετε ποια είναι τα καλύτερα για το δέρμα σας; Και με ποια σειρά πρέπει να τα εφαρμόζετε; Είναι δύσκολο να προσπαθήσετε να το ξεκαθαρίσετε μόνοι σας.

Γιατί έχει σημασία η σειρά με την οποία εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Η σειρά με την οποία εφαρμόζετε κάθε προϊόν στο δέρμα σας καθορίζει την ικανότητά του να το απορροφήσει, επομένως θα πρέπει να τα εφαρμόζετε με βάση το βάρος του κάθε προϊόντος στο δέρμα σας.

Γενικά, θα πρέπει να προχωράτε από το ελαφρύτερο προς το βαρύτερο. Αν χρησιμοποιείτε μια πολύ απαλή, ελαφριά λοσιόν, ξεκινήστε από αυτήν. Στη συνέχεια, συνεχίστε με την κρέμα σας και μετά με έναν ορό, εφόσον χρησιμοποιείτε ορό.

Αλλά τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα από όσο φαίνονται.

Η σωστή σειρά για την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας

Πρώτα απ’ όλα: στην ουσία δεν χρειάζεστε ένα ολόκληρο ντουλάπι γεμάτο με προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι είναι καλύτερο να περιοριστείτε στα βασικά. Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν χρειάζεται παραπάνω από μερικά προϊόντα και δεν χρειάζεται να έχετε πολλαπλούς ορούς ή τόνερ ή παραλλαγές του ίδιου προϊόντος.

Ωστόσο, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να καθίσετε και να αναλύσετε όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που κυκλοφορούν στην αγορά και να προσπαθήσετε να καταλάβετε πώς να τα χρησιμοποιείτε.

Η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας το πρωί

Ώρα να ξυπνήσετε και να σηκωθείτε από το κρεβάτι! Καθώς εσείς και το ανανεωμένο πρόσωπό σας ξεκινάτε τη μέρα σας, μια απλή, άμεση διαδικασία φροντίδας της επιδερμίδας είναι ό,τι καλύτερο. Για την ακρίβεια, τρία μόνο προϊόντα αρκούν για τους περισσότερους ανθρώπους.

1. Καθαριστικό

Λυπούμαστε που σας το λέμε, αλλά όχι, τα μαντηλάκια καθαρισμού δεν θεωρούνται πλύσιμο του προσώπου σας. Αν ταξιδεύετε ή βρίσκεστε σε δύσκολη θέση, σίγουρα είναι καλύτερα από το τίποτα – αλλά κατά κανόνα, ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να περιλαμβάνει νερό.

Για να επιλέξετε το καλύτερο καθαριστικό για εσάς, λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας. Αν το πρόσωπό σας είναι επιρρεπές στην ξηρότητα, μείνετε μακριά από τα αφρώδη καθαριστικά, και αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, αναζητήστε καθαριστικά που αναγράφουν “απαλό” ή “για ευαίσθητο δέρμα”.

Συνιστούμε να αποφεύγετε τα καθαριστικά που περιέχουν φυσικά απολεπιστικά, όπως μικροσφαιρίδια ή άλλα προϊόντα με κοκκώδη υφή, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και φλεγμονή. Αντ’ αυτού, συνίστανται τα χημικά απολεπιστικά, τα οποία έχουν συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ. Αυτά προσφέρουν μια πιο ήπια, ομοιόμορφη απολέπιση.

2. Αντηλιακό

Αν υπάρχει μια πηγή νεότητας για τη φροντίδα του δέρματος, αυτή είναι το αντηλιακό. Αλλά αν νομίζετε ότι είστε έτοιμοι επειδή φοράτε μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας από τον ήλιο, ξανασκεφτείτε το. Κάτι τέτοιο δεν είναι στην πραγματικότητα αρκετό για να προστατεύσει το δέρμα σας.

Οι ειδικοί συνιστούν SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα του χρόνου, ακόμη και το χειμώνα. Στη συνέχεια, αν ξέρετε ότι πρόκειται να βρεθείτε στον ήλιο, για βόλτα ή στην παραλία ή οτιδήποτε άλλο, βάλτε αντιηλιακό με SPF 50 ή υψηλότερο.

Δοκιμάστε ένα αντηλιακό από ανόργανα άλατα, το οποίο δεν έχει την παχύρρευστη, κολλώδη υφή που μπορεί να φαντάζεστε όταν σκέφτεστε να εφαρμόσετε αντηλιακό στο πρόσωπό σας.

3. Ενυδατική κρέμα

Όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο ξηρό γίνεται το δέρμα σας. Η ενυδατική κρέμα είναι μια ευκαιρία να επιστρέψετε στο δέρμα σας μέρος της υγρασίας που έχει χάσει.

Οι ενυδατικές κρέμες που έχουν υαλουρονικά οξέα και κεραμίδια μπορούν να βοηθήσουν στην αντικατάσταση μέρους αυτής της υγρασίας.

Ένα λεπτό, τι γίνεται με το τόνερ;

Αυτά τα στυπτικά προϊόντα εκτιμάται ότι βοηθούν στη συρρίκνωση των πόρων. Αν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο τόνερ, εφαρμόστε το μετά τον καθαρισμό, ως ένα δεύτερο βήμα για να προετοιμάσετε το πρόσωπό σας για το αντηλιακό και την ενυδατική κρέμα – αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν το χρειάζεστε.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κάτι που μπορείτε να εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας και το οποίο θα συρρικνώσει τους πόρους σας, συνεπώς πολλοί δερματολόγοι δηλώνουν αδιάφοροι για τα τόνερ.

Η απογευματινή φροντίδα της επιδερμίδας σας

Μπορείτε να παραλείψετε το αντηλιακό τη νύχτα, οπότε, κατά κύριο λόγο, πολλοί ειδικοί εξακολουθούν να συνιστούν ελάχιστα προϊόντα. Ακολουθούν συμβουλές για το πώς να φροντίσετε το δέρμα σας πριν κλείσετε τη μέρα σας.

Ξεπλύνετε τις επιπτώσεις της ημέρας από το πρόσωπό σας

Ξαναλέμε ότι τα μαντηλάκια για την αφαίρεση του μακιγιάζ δεν είναι ικανά να τα καταφέρουν. Πριν από τον ύπνο, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό και νερό για να ξεπλύνετε τη σκόνη και τη ρύπανση της ημέρας.

Ενυδατώστε ξανά την επιδερμίδα σας

Ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν δύο είδη ενυδατικών προϊόντων – μια ελαφρύτερη κρέμα ημέρας και μια πιο παχιά κρέμα νύχτας. Σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει αυτή η βαριά αίσθηση στο πρόσωπό τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, την οποία όμως δεν αντιλαμβάνονται τόσο όταν κοιμούνται και δεν τους ενοχλεί κατά τον ύπνο.

Η νύχτα είναι η κατάλληλη περίοδος για τη ρετινόλη

Τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλες (βιταμίνη Α) και ρετινοειδή (τα οποία προέρχονται από τη βιταμίνη Α) αυξάνουν τον κυτταρικό κύκλο εργασίας, ο οποίος χαρίζει στο δέρμα σας αυτήν ακριβώς τη νεανική λάμψη.

Αλλά αυτά τα προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο το βράδυ. Ορισμένα από αυτά ενδέχεται να απενεργοποιηθούν από τον ήλιο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα εφαρμόζετε το βράδυ.

Φροντίστε τις διάφορες ατέλειες της επιδερμίδας σας

Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ένα σπυράκι στη διάρκεια της νύχτας; Τα προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι τα προτιμώμενα. Απλώστε στο σημείο λίγη κρέμα με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή μια κρέμα ρετινοειδούς για να βοηθήσετε στην αποξήρανσή του.

Τα αυτοκόλλητα για σπυράκια – μικρά αυτοκόλλητα υδροκολλοειδή τα οποία τοποθετείτε σε ένα σπυράκι κατά τη διάρκεια της νύχτας – μπορεί να είναι χρήσιμα για τις ατέλειες που έχετε πειράξει κατά λάθος ή που έσκασαν από μόνες τους και εξακολουθούν να επουλώνονται.

Μάσκες προσώπου: καλές αλλά όχι και τόσο χρήσιμες

Οι μάσκες προσώπου βοηθούν στην επαναφορά της υγρασίας στο πρόσωπό σας. Φανταστείτε το δέρμα σας σαν ένα σταφύλι σε σχέση με μια σταφίδα. Αν βάλετε μια σταφίδα για λίγο σε νερό, θα αρχίσει να φουσκώνει.

Αυτό είναι βασικά το αποτέλεσμα στο οποίο αποσκοπούν οι μάσκες προσώπου. Δεν είναι σαφές πόσο χρήσιμες είναι πραγματικά, αλλά αν θέλετε να προσφέρετε επιπλέον υγρασία στο πρόσωπό σας μετά από μια βραδινή έξοδο, δεν είναι κακό.

Προσοχή στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που ισχυρίζονται ότι μπορούν να κάνουν θαύματα

Μερικοί άνθρωποι ξοδεύουν πολλά χρήματα και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για προϊόντα που λένε ότι μπορούν να κάνουν πράγματα όπως η πρόληψη των ρυτίδων και η εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Όμως οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να ξεγελιέστε από αυτές τις επαγγελίες.

Σε γενικές γραμμές, αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον δεν είναι αληθινό. Υπάρχουν προϊόντα που βοηθούν σε αυτά και σε άλλα προβλήματα, αλλά αν δείτε ένα προϊόν που υπόσχεται να κάνει πράγματα που δεν ακούγονται πολύ λογικά, πιθανότατα δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα.

Αντ’ αυτού, συνιστούμε να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν δερματολόγο, ώστε να μπορέσετε να ανακαλύψετε τι είναι καλύτερο για την επιδερμίδα σας. Αν αισθάνεστε ότι έχετε βαλτώσει στο θέμα της περιποίησης του δέρματος και τα έχετε χάσει με την πληθώρα των προϊόντων που κυκλοφορούν ή που έχετε ήδη αγοράσει, ο δερματολόγος σας μπορεί να εξετάσει τα συγκεκριμένα ενεργά συστατικά των επιμέρους προϊόντων και τα κλινικά δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση τους.

Share to...