Κάντε μασάζ στο μωρό σας για να το βοηθήσετε να κοιμηθεί καλύτερα!

Και το μωρό σας χρειάζεται λίγη φροντίδα! Διαβάστε για τα οφέλη του βρεφικού μασάζ και πώς μπορεί να βοηθήσει το βρέφος σας να κοιμηθεί καλά και να παραμείνει χαλαρό.

Το άγγιγμα είναι ένα από τα στοιχειώδη εργαλεία μάθησης για τα μωρά κατά τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους.

Όταν νιώθουν το άγγιγμα κάποιου, αισθάνονται χαλαρά, ασφαλή, αγαπημένα και γαλουχημένα. Τα μασάζ, επομένως, είναι ένας όμορφος και τρυφερός τρόπος για τους γονείς να ξεκινήσουν μια υγιή σχέση ζωής με το μωρό τους.

Αυτό το θετικό και θεραπευτικό άγγιγμα χαλαρώνει τους μυς του μωρού σας, επιτρέποντάς του έτσι να κοιμάται καλύτερα. Εδώ θα συζητήσουμε τα οφέλη του βρεφικού μασάζ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Δείτε πώς ένα μασάζ μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί καλά!

Καθώς το φως της ημέρας εξασθενεί, ο ανθρώπινος εγκέφαλος ανταποκρίνεται με την έκκριση της ορμόνης μελατονίνης και την προετοιμασία του σώματος για ύπνο. Η μελατονίνη μας βοηθά να επιβραδύνουμε ρυθμό και να μας κάνει να νυστάζουμε.

Τα μωρά, ωστόσο, χρειάζονται λίγη ενθάρρυνση για να διευκολυνθούν στον ρυθμό του να είναι ξύπνια την ημέρα και να κοιμούνται τη νύχτα.

Το απαλό μασάζ βοηθά στη βελτίωση της έκκρισης μελατονίνης στα μωρά επιτρέποντάς τα να έχουν ποιοτικό ύπνο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το τακτικό μασάζ βοηθάει στο να επανέλθουν οι κιρκάδιοι ρυθμοί του.

Οι κιρκάδιοι ρυθμοί είναι βιολογικοί κύκλοι που επαναλαμβάνονται κάθε 24 ώρες και περιλαμβάνουν περιόδους αφύπνισης και ύπνου, δραστηριότητας και ανάπαυσης, πείνας και φαγητού, καθώς και ταλαντώσεις στην απελευθέρωση ορμονών και στη θερμοκρασία του σώματος.

Η διατήρησή τους μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να συγχρονίσουν το πρόγραμμα ύπνου του παιδιού τους με το δικό τους και ως εκ τούτου να έχουν έναν ξεκούραστο ύπνο.

Είναι το νυχτερινό μασάζ ασφαλές;

Ένα νυχτερινό μασάζ μετά από τη μακρά και δραστήρια ημέρα του μωρού βοηθά στη μείωση της ευερεθιστότητας, προσφέρει ηρεμία και μειώνει το υπερβολικό κλάμα μειώνοντας την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες του οργανισμού.

Με κάθε απαλό χάδι, το μωρό θα νιώθει ότι το αγαπούν και το φροντίζουν. Έτσι, η δημιουργία μιας ρουτίνας πριν τον ύπνο που περιλαμβάνει μια χαλαρωτική συνεδρία μασάζ βοηθά το μωρό να απολαύσει μια νύχτα ξεκούραστου ύπνου.


Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ένα λάδι μασάζ εμποτισμένο με ελαιόλαδο και κεράσι, καθώς θρέφει, προστατεύει και μαλακώνει το δέρμα του μωρού, ενώ οι αναζωογονητικές και περιποιητικές του ιδιότητες, βοηθούν στην καταπράυνση και την περιποίηση του δέρματος.

Κατά κανόνα, μπορεί κανείς να επιλέξει μια ελαφριά φόρμουλα, χωρίς ορυκτέλαια και λανολίνη.

Πώς το μασάζ βοηθά τους γονείς να δεθούν με το μωρό;

Πολλοί γονείς έχουν διαπιστώσει ότι το μασάζ μπορεί να βοηθήσει το μωρό τους με τη κυκλοθυμία, τη δυσκοιλιότητα και τις ενοχλήσεις από την οδοντοφυΐα, ακόμη και να τονώσει την ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Ένα χαλαρωτικό μασάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δεθείτε με το μωρό, ενώ παράλληλα το βοηθά να χαλαρώσει και να απολαύσει έναν ξεκούραστο ύπνο.

Σημείωση: Μερικές φορές, το μωρό μπορεί να είναι άρρωστο ή να μην έχει διάθεση για μασάζ, επομένως είναι σημαντικό να ανταποκρίνεστε στα σημάδια του. Αν κουνιέται ή γκρινιάζει, δεν πρέπει να συνεχίσουμε το μασάζ και να του δώσουμε μια ζεστή αγκαλιά.

Share to...