Τι ΔΕΝ μπορείτε να πετύχετε με την λιποαναρρόφηση.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί τους πλαστικούς χειρουργούς καθημερινά, καθώς πρέπει να θέτουν ρεαλιστικές προσδοκίες στους ασθενείς τους. Δεν είναι ευχάριστο να διαλύεις τη φούσκα των ανθρώπων που περιμένουν θαύματα ή των ανθρώπων που μπορεί να μην κατανοούν πλήρως τους περιορισμούς της πλαστικής χειρουργικής. Ωστόσο, είναι αρκετά απαραίτητο να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς σχετικά με τα πιθανά αποτελέσματα της κάθε επέμβασης και με το τι είναι πραγματικά ρεαλιστικό.

Η λιποαναρρόφηση, που αποτελεί μια από τις πέντε πιο συχνά εκτελούμενες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, φαίνεται να προκαλεί τις περισσότερες παρανοήσεις σχετικά με το τι μπορεί να κάνει. Ακολουθεί ένας κατάλογος με τα πράγματα που δεν θα κάνει η λιποαναρρόφηση για εσάς.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια αισθητική επέμβαση αφαίρεσης λίπους. Μπορεί να αφαιρέσει μόνιμα τα λιποκύτταρα που αποθηκεύουν λίπος σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του σώματός σας το οποίο θέλετε να βελτιώσετε. Η λιποαναρρόφηση βοηθά στην απαλλαγή από τις εναποθέσεις λίπους που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα και την άσκηση.

Σε ποια σημεία του σώματός μου μπορώ να κάνω λιποαναρρόφηση;

Μπορείτε να υποβληθείτε σε λιποαναρρόφηση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας, εκεί όπου υπάρχουν εναποθέσεις λίπους. Ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες περιοχές του σώματός σας είναι οι εξής:

  • Η κοιλιά, το στομάχι ή η μέση.
  • Οι γοφοί ή το “σωσίβιο”.
  • Η πλάτη ή το στήθος.
  • Το πρόσωπο, τα μάγουλα, το πηγούνι ή ο λαιμός.
  • Οι γλουτοί.
  • Το εσωτερικό του γόνατος, οι γάμπες ή οι αστράγαλοι.
  • Οι μηροί.
  • Τα μπράτσα.

Οι περιορισμοί της λιποαναρρόφησης

H λιποαναρρόφηση

Δεν θα αφαιρέσει τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι ουλές. Οι ουλές από τις ραγάδες εμφανίζονται στο χόριο, το στρώμα κάτω από την επιδερμίδα η οποία είναι το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Μόλις εμφανιστούν, μπορεί να ξεθωριάσουν αλλά δεν θα εξαφανιστούν ποτέ πλήρως.

Δεν θα εξαλείψει την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από:

  • Τις ίνες που τραβούν προς τα κάτω το δέρμα
  • Το λίπος που πιέζει το δέρμα

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας του λίπους που πιέζει το δέρμα, αλλά δεν προσφέρει τίποτα για τις ίνες που τραβούν το δέρμα και προκαλούν λακκάκια. Η λιποαναρρόφηση δεν θα εξαλείψει την κυτταρίτιδα και θα μπορούσε ενδεχομένως να την επιδεινώσει σε ασθενείς με χαλαρό δέρμα.

Δεν θα μειώσει το σωματικό σας βάρος

Η λιποαναρρόφηση δεν θα μειώσει δραματικά το βάρος σας, ούτε και θα έπρεπε. Στην ιδανική περίπτωση, οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν ένα λογικό βάρος για το ύψος τους όταν υποβάλλονται σε λιποαναρρόφηση.

Οι μικρές περιοχές λίπους που οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να αντιμετωπιστούν με λιποαναρρόφηση δεν θα αλλάξουν το βάρος τους, καθώς το λίπος δεν είναι πυκνό και, επομένως, δεν ζυγίζει πολύ.

Δεν αντικαθιστά τη βαριατρική χειρουργική επέμβαση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος, όχι μια επέμβαση για την απώλεια βάρους. Αυτό είναι κάτι σημαντικό. Για όσους είναι υπέρβαροι, η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι χρήσιμη, αν γίνει κατανοητό ότι δεν αποσκοπεί στην απώλεια βάρους.

Τα άτομα που είναι πολύ υπέρβαρα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσο λίπος μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης.

Ακόμα και αν αφαιρεθεί μια ικανοποιητική ποσότητα λίπους, μπορεί να μην υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο βάρος, αλλά τα ρούχα μπορεί να στρώνουν καλύτερα και να είναι πιο άνετα.

Ακόμη και αν το λίπος αφαιρεθεί μέσω λιποαναρρόφησης, χωρίς αλλαγή στις συνήθειες διατροφής και άσκησης, τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης μπορούν να εξανεμιστούν.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί ακόμη να είναι χρήσιμη για την επιτόπια μείωση του μεγέθους ορισμένων περιοχών, όπως η περιοχή του πηγουνιού ή τα χαλαρά μπράτσα που “κρεμάνε”.

Δεν θα βάλει τέλος στις κακές διατροφικές συνήθειες

Είναι δυνατόν να ακυρώσετε το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης. Μετά τη λιποαναρρόφηση, ο αριθμός των λιποκυττάρων σε μια περιοχή μειώνεται, αλλά δεν εξαλείφεται. Τα εναπομείναντα λιποκύτταρα μπορεί να επεκταθούν με την αύξηση του βάρους ή να συρρικνωθούν με την απώλεια βάρους.

Η υιοθέτηση μιας διατροφής που δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τις άπαχες πρωτεΐνες και ελαχιστοποιεί τα λίπη και τη ζάχαρη/γλυκά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αποτελέσματά της αισθητικής αυτής επέμβασης. Η λιποαναρρόφηση δεν σας δίνει την άδεια να τρώτε ό,τι θέλετε. Θα απογοητευτείτε πάρα πολύ αν αυτός είναι ο στόχος σας.

Δεν θα υποκαταστήσει την άσκηση

Μετά τη λιποαναρρόφηση, θα πρέπει να παραμείνετε δραστήριοι για την διατήρηση τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής σας υγείας. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αποτελέσματά της επέμβασης.

Δεν αφαιρεί το σπλαχνικό λίπος

Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται πάνω από τους μυς και κάτω από το δέρμα. Μια κοιλιά που είναι προεξέχουσα ή στρογγυλή λόγω του λίπους που βρίσκεται κάτω από τους μυς και γύρω από τα εσωτερικά όργανα δεν μπορεί να μειωθεί με την λιποαναρρόφηση. Αυτός ο τύπος λίπους ονομάζεται ενδοκοιλιακό λίπος ή σπλαχνικό λίπος.

Αυτό το λίπος πιέζει προς τα έξω τους μυς που σχηματίζουν το κοιλιακό τοίχωμα. Ακόμη και αν αφαιρεθεί το λίπος πάνω από τους μύες, θα πρόκειται απλώς για μια μικρότερη εκδοχή της στρογγυλεμένης κοιλιάς. Για το λίπος στο εσωτερικό της κοιλιάς, η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι οι μόνες θεραπείες.

Δεν μπορεί να σας μετατρέψει σε μοντέλο

Εκτός και αν η σωματική σας διάπλαση ήταν κοντά σε εκείνη ενός μοντέλου πριν από την πλαστική χειρουργική επέμβαση και είχατε μόνο μια ή δύο μικρές περιοχές λίπους που χρειάζονταν να μειωθούν, δεν πρόκειται να μοιάσετε με μοντέλο μετά τη λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση απλώς θα βελτιώσει την υπάρχουσα σωματική σας διάπλαση.

Δεν θα αναμορφώσει τη ζωή σας

Η λιποαναρρόφηση είναι απλώς μια διαδικασία για τη μείωση του ανεπιθύμητου λίπους σε ορισμένες περιοχές. Ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας , δεν θα σας εγγυηθεί μια προαγωγή στη δουλειά, δεν θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε έναν νέο ερωτικό σύντροφο ή να σώσετε μια σχέση.

Share to...