Μάλαξη: Φυσική ανάγκη ή πολυτέλεια; 

Η μάλαξη θεωρείται κύριο θεραπευτικό μέσο από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Γίνεται με ήπιες κινήσεις και επιδέξιους χειρισμούς που χρησιμοποιούνται από ειδικούς και πιστοποιημένους θεραπευτές.

Σήμερα η μάλαξη θεωρείται μέσο της προαγωγής και της διατήρησης της υγείας του ατόμου, διότι έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη ψυχική και σωματική ευεξία του ατόμου.

Μάλαξη

Τελικά όμως, τι μας προσφέρει η χειρομάλαξη;

Τα φυσικά οφέλη της μάλαξης έχουν άμεσα αποτελέσματα , αφού ανακουφίζει το άτομο από διάφορες παθήσεις όπως μυαλγία, αυχεναλγία, οσφυαλγία κ.α.

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και είναι απαραίτητη για τον καθένα.

Ως μέσο θεραπείας χρησιμοποιείται η αφή. Με ιδιαίτερους χειρισμούς όπως θωπείες και ζυμώματα επιτυγχάνεται η ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος εμποδίζοντας το αίμα να λιμνάζει, κυρίως στα κάτω άκρα όπου η στήλη αίματος είναι υψηλή, ενισχύοντας έτσι το έργο της καρδιάς.

Επίσης μέσο της χειρομάλαξης προκαλείται υπεραιμία με αποτέλεσμα να μειώνονται οι φλεγμονές και να διεγείρει το λεμφικό σύστημα με φυσικό τρόπο.

Επιπροσθέτως το μυικό σύστημα ξεκουράζεται και έχει ως συνέπεια να μειώνεται ο πόνος κ η δυσκαμψία.

Όπως λοιπόν αναφερθήκαμε και προηγούμενος η χειρομάλαξη ενισχύει και την ψυχική υγεία του ατόμου, αφού μειώνει το άγχος το οποίο μαστίζει τους ανθρώπους του 21ου αιώνα λόγο του γρήγορου ρυθμού ζωής, μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και βοηθάει στη καλύτερη διαχείρηση των συναισθημάτων. Το άτομο αποκτά αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό.

ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο θεραπευτής θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες γνώσεις και την κατάλληλη εκπαίδευση, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπίσει πιθανές ενδείξεις και αντεδείξεις σε τυχόν παθολογικές καταστάσεις!

Share to...