ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα

Από

Medbox

Τα όνειρα αποτελούν εδώ και πολύ καιρό το επίκεντρο ψυχολογικής μελέτης και ενδιαφέροντος.

Τα όνειρα μπορεί να είναι καταπραϋντικά, παρηγορητικά, τρομακτικά ή μπερδεμένα.

Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο σας.

Ξοδεύουμε κατά μέσο όρο δύο ώρες τη νύχτα για να ονειρευτούμε, αλλά πολύ σπάνια θυμόμαστε τα όνειρα που βλέπουμε.

Παρόλο που τα περισσότερα όνειρα λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του σταδίου του ύπνου με ταχεία κίνηση των ματιών (REM), μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε σταδίου του κύκλου του ύπνου.

Μολονότι οι ενήλικες ονειρεύονται αρκετά συχνά, δεν βλέπουν όλοι σεξουαλικά όνειρα.

Η επιστημονική έρευνα δεν σταματά να διερευνά συγκεκριμένα σεξουαλικά όνειρα, αλλά πολλοί θεραπευτές και ψυχολόγοι έχουν τις δικές τους θεωρίες σχετικά με τη σημασία των σεξουαλικών ονείρων.

Γιατί βλέπω σεξουαλικά όνειρα;

Αν και οι νευρολογικές πτυχές των ονείρων είναι αρκετά καλά διερευνημένες, λιγότερες έρευνες έχουν διεξαχθεί για να διερευνήσουν το περιεχόμενο και τη σημασία των διαφόρων τύπων ονείρων.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το ρόλο που παίζουν τα όνειρα στον ανθρώπινο ψυχισμό.

Ορισμένοι θεωρητικοί πιστεύουν ότι τα όνειρα μας επιτρέπουν να αναπαραστήσουμε πιθανά σενάρια ή βοηθούν τον εγκέφαλό μας να χαρτογραφήσει και να αποθηκεύσει μνήμες.

Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα όνειρα είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίζουμε τραυματικά ή στρεσογόνα γεγονότα.

Είναι τα σεξουαλικά όνειρα φυσιολογικά;

Τα σεξουαλικά όνειρα θεωρούνται φυσιολογικά.

Είναι επίσης αρκετά συνηθισμένα. Περισσότερο από το 70% των ανθρώπων αναφέρουν ότι έχουν δει σεξουαλικά όνειρα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. 

Ακόμη και αν το περιεχόμενο του ονείρου είναι ενοχλητικό -για παράδειγμα, ένα όνειρο ότι κοιμάστε με το αφεντικό σας ή ότι απατάτε τον σύντροφό σας- δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται αυτούς που αναγνωρίζουν, οπότε είναι φυσιολογικό να βλέπετε όνειρα για ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε συχνά.

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα;

Δυστυχώς, υπάρχουν περιορισμένες έρευνες σχετικά με το τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα.

Η σημασία των ονείρων μπορεί να είναι δύσκολο να μελετηθεί, επειδή τα όνειρα είναι υποκειμενικά για το άτομο που τα βιώνει και δεν είναι πάντα εύκολο να τα θυμάται κανείς όταν ξυπνάει.

Ωστόσο, οι ψυχολόγοι και οι ερευνητές έχουν διατυπώσει θεωρίες σχετικά με τα σεξουαλικά όνειρα από την εποχή του Σίγκμουντ Φρόιντ στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ο Φρόιντ πίστευε ότι τα όνειρα ήταν τα συνειδητά και υποσυνείδητα μέρη του νου που οργανώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις σχετικά με το τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα, υπάρχουν μερικές κοινές θεωρίες.

Η αποκωδικοποίηση του νοήματος πίσω από τα σεξουαλικά όνειρα δεν είναι μια διαδικασία που ταιριάζει σε όλους.

Παρόλο που μπορεί να έχετε την ανάγκη να ερμηνεύσετε το σεξουαλικό σας όνειρο κυριολεκτικά, για να συλλάβετε την ουσία ενός ονείρου, είναι καλύτερο να επικεντρωθείτε στη συμβολική αναπαράσταση.

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα
Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα

Όταν το σεξ εμφανίζεται στα όνειρά σας, αναλύστε το σε μια ιστορία που έχει αρχή, μέση και τέλος και επικεντρωθείτε στο να βιώσετε τα συναισθήματα στο όνειρό σας και να είστε περίεργοι για το πού σας οδηγεί η ενέργεια του ονείρου, ειδικά για το πώς τελειώνει το όνειρο.

Αυτό θα σας αποκαλύψει τη συναισθηματική ανάγκη που το σεξουαλικό σας όνειρο προσπαθεί να σας βάλει να εκπληρώσετε στην ξύπνια ζωή.

Γι’ αυτό δεν πειράζει να μην ερμηνεύσετε πολλά στο χθεσινό όνειρο που σας παρουσίασε να κάνετε πράγματα που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι θα κάνατε με το αφεντικό σας.

Ακόμα και τα σεξουαλικά όνειρα που μπορεί να θεωρούνται “ταμπού” δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί.

Απλά πρέπει να σκάψετε λίγο βαθύτερα για να δείτε τι λέει το υποσυνείδητό σας για τη ζωή σας στο ξύπνιο.

Και πάλι, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η αποκωδικοποίηση του νοήματος πίσω από τα σεξουαλικά όνειρα δεν είναι μια διαδικασία που ταιριάζει σε όλους.

Όλοι μας αποδίδουμε διαφορετικό νόημα σε κάθε σενάριο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κοινά θέματα που εμφανίζονται στα σεξουαλικά όνειρα.

  • Επαναλαμβανόμενα σεξουαλικά όνειρα με έναν πρώην

Τι μπορεί να υποδηλώνει:

Ανάλογα με το πόσο συχνά βλέπετε αυτά τα όνειρα και πόσο καιρό βρίσκεστε σε διάσταση με τον πρώην σας, μπορεί να σημαίνουν οτιδήποτε, από το να συνηθίσετε έναν νέο σύντροφο μέχρι την ανεπίλυτη θλίψη για τον πρώην.

Αν μόλις έχετε χωρίσει, δώστε στον εαυτό σας χρόνο να προσαρμοστεί στο σεξ με έναν νέο σύντροφο.

Ωστόσο, αν έχουν περάσει αρκετοί μήνες ή ακόμα και χρόνια από τον χωρισμό σας και εξακολουθείτε να έχετε επαναλαμβανόμενα σεξουαλικά όνειρα με τον ίδιο πρώην, ίσως είναι καιρός να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία για να λύσετε κάποια θέματα θλίψης γύρω από αυτή τη σχέση ή για το ότι νιώθετε ανικανοποίητοι στην τρέχουσα σχέση σας.

  • Σεξ με άγνωστο ή γνωστό πρόσωπο

Μπορεί απλώς η λίμπιντό σας να είναι υψηλή και να μην ικανοποιείτε τις ανάγκες σας.

Μην ασχοληθείτε πολύ με αυτό το όνειρο. Μπορεί να πρόκειται απλώς για την ενεργή (ή υπερδραστήρια) λίμπιντό σας.

Αν αυτό ισχύει, η ανοιχτή επικοινωνία με τον σύντροφό σας είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε.

Ενημερώστε τον για το πώς αισθάνεστε και τι θέλετε περισσότερο, αλλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στο γεγονός ότι μπορεί να μην αισθάνεται το ίδιο.

  • Σεξουαλικά όνειρα που περιλαμβάνουν BDSM

BDSM σημαίνει δέσιμο, πειθαρχία, σαδισμός και μαζοχισμός.

Το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι είχατε μια αυταρχική μητέρα ή έναν αυταρχικό πατέρα και σας βασανίζει οικτρά η ιδέα να σας δέσει και να σας κατατροπώσει ένα ερωτικό αντικείμενο (πρόσωπο).

Άλλες πιθανές ερμηνείες περιλαμβάνουν την επιθυμία για έλεγχο ή την επιθυμία οι άλλοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχει τίποτα διεστραμμένο, λάθος ή αφύσικο σε αυτό – οι σεξουαλικές μας εμπειρίες είναι προσωπικές και ιδιωτικές.

Όταν ο ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, πείτε απαλά στο σύντροφό σας τι ακριβώς θα θέλατε να δοκιμάσετε.

Να είστε ξεκάθαροι ότι είστε απόλυτα ικανοποιημένοι μαζί του ως σύντροφό σας και προσφερθείτε να ανταποδώσετε τη χάρη δοκιμάζοντας κάτι που θα απολάμβανε ο σύντροφός σας.

  • Στοματικό σεξ

Αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι μεγαλώσατε με άμεσα ή κρυφά μηνύματα ότι το στοματικό σεξ είναι αηδιαστικό και ανεπιθύμητο, αλλά κατά βάθος το επιθυμείτε.

Πολλοί άνθρωποι αποστρέφονται να κάνουν στοματικό σεξ, αν και μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους λατρεύουν να το δέχονται.

Γι’ αυτό είναι καλύτερο να ενθαρρύνετε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας για να διερευνήσετε τι προκαλεί την αποστροφή και αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να γίνει το στοματικό σεξ πιο άνετο.

  • Σεξ στην μπανιέρα

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να διεγείρονται και να ενεργοποιούνται σεξουαλικά από την οπτική διέγερση της θέασης ενός άψυχου αντικειμένου.

Για παράδειγμα, το σχήμα του στόμιου μιας μπανιέρας μπορεί να μοιάζει με το ανδρικό πέος, ή το γλυπτό ενός γυμνού σώματος και μπορεί να είναι μια τεράστια διέγερση.

  • Σεξουαλικά όνειρα που περιλαμβάνουν βρώμικα λόγια

Αυτό το όνειρο, θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα συνεσταλμένο, κουμπωμένο άτομο θέλει να αφεθεί και να νιώσει πιο άνετα στο πετσί του.

Μπορεί υποσυνείδητα να επιθυμεί να απαλλαγεί από τις δικές του αναστολές και την ενασχόληση με το πώς τον βλέπουν οι άλλοι.

Μπορείτε είτε να αφήσετε αυτό το όνειρο και να το ξεχάσετε ως τίποτα το ιδιαίτερο είτε να το χρησιμοποιήσετε ως έναν τρόπο για να εξερευνήσετε τη βρώμικη συζήτηση με τον σύντροφό σας.

Ωστόσο η βρώμικη κουβέντα είναι δυνητικά επικίνδυνη αν ο σύντροφός σας τη βρίσκει δυσάρεστη ή έχει ένα αρνητικό στίγμα συνδεδεμένο με αυτήν.

Γι’ αυτό η επικοινωνία, όπως πάντα, είναι το κλειδί για να μάθετε περισσότερα για τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες του συντρόφου σας.

  • Σεξ με μαθητή ή καθηγητή

Αυτό το όνειρο μπορεί να αποτελεί ένδειξη για ένα άτομο που, για παράδειγμα, είχε έναν γοητευτικό, ναρκισσιστή πατέρα που του στερούσε τη συνεχή προσοχή.

Φαντασιώνονται το ολοκληρωτικό συναίσθημα της πλήρους αγάπης από μια φιγούρα εξουσίας.

Αν βλέπετε αυτό το όνειρο επειδή αποζητάτε την προσοχή μιας φιγούρας εξουσίας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε ποιος είναι πραγματικά αυτός που θέλετε να σας αγαπάει.

Ανάλογα με τη σχέση με αυτό το άτομο και το αν εξακολουθείτε να έχετε ή όχι συγκρούσεις σχετικά με αυτό, μπορεί να είστε σε θέση απλά να το διαγράψετε ή μπορεί να αποφασίσετε να μιλήσετε σε έναν επαγγελματία για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας.

by

Medbox

Related Articles

Share via
Copy link