Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει με την λιποαναρρόφηση. Περιορισμοί της λιποαναρρόφησης

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί τους πλαστικούς χειρουργούς καθημερινά, καθώς πρέπει να θέτουν ρεαλιστικές προσδοκίες στους ασθενείς τους. Δεν είναι ευχάριστο να σκάει η φούσκα των ανθρώπων που περιμένουν θαύματα ή των ανθρώπων που μπορεί να μην κατανοούν πλήρως τους περιορισμούς της πλαστικής χειρουργικής.

Ωστόσο, είναι απολύτως απαραίτητο να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς σχετικά με τα πιθανά αποτελέσματα της επέμβασης και με το τι είναι πραγματικά ρεαλιστικό.

Ανάμεσα στις πέντε πιο συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, η λιποαναρρόφηση φαίνεται να προκαλεί τις περισσότερες παρανοήσεις σχετικά με το τι μπορεί να κάνει. Ακολουθεί ένας κατάλογος με τα πράγματα που δεν θα κάνει η λιποαναρρόφηση για εσάς.

Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει με την λιποαναρρόφηση. Περιορισμοί της λιποαναρρόφησης
Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει με την λιποαναρρόφηση. Περιορισμοί της λιποαναρρόφησης

Δεν θα αφαιρέσει τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι ουλές. Οι ουλές από τις ραγάδες εμφανίζονται στο χόριο, το στρώμα κάτω από την επιδερμίδα το οποίο είναι το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Μόλις εμφανιστούν, μπορεί να ξεθωριάσουν αλλά δεν θα εξαφανιστούν ποτέ πλήρως.

Η αιτία των ραγάδων είναι η διάταση του δέρματος. Η σοβαρότητά τους επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κληρονομικότητας και του βαθμού καταπόνησης του δέρματος. Το επίπεδο της ορμόνης κορτιζόλης μπορεί επίσης να παίζει ρόλο. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια. Αποδυναμώνει τις ελαστικές ίνες του δέρματος.

Οι ραγάδες δεν απαιτούν θεραπεία. Είναι ακίνδυνες και συχνά ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου. Η θεραπεία μπορεί να τις κάνει να εξασθενίσουν, αλλά ενδέχεται να μην εξαφανιστούν ποτέ εντελώς.

Δεν θα εξαλείψει την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από:

  • Ίνες που τραβούν προς τα κάτω το δέρμα
  • Το λίπος που πιέζει το δέρμα

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας του λίπους που πιέζει το δέρμα, αλλά δεν κάνει τίποτα για τις ίνες που τραβούν το δέρμα και προκαλούν λακκάκια. Η λιποαναρρόφηση δεν θα εξαλείψει την κυτταρίτιδα και θα μπορούσε ενδεχομένως να την επιδεινώσει σε ασθενείς με χαλαρό δέρμα.

Δεν θα μειώσει το σωματικό σας βάρος

Η λιποαναρρόφηση δεν θα μειώσει δραματικά το βάρος σας, ούτε και θα έπρεπε. Το ιδανικό είναι οι άνθρωποι να έχουν ένα λογικό βάρος για το ύψος τους όταν υποβάλλονται σε λιποαναρρόφηση.

Οι μικρές περιοχές λίπους που θέλουν να αντιμετωπίσουν τα άτομα αυτά με λιποαναρρόφηση δεν θα αλλάξουν το βάρος τους, καθώς το λίπος δεν είναι πυκνός ιστός και, επομένως, δεν ζυγίζει πολύ.

Δεν υποκαθιστά τη βαριατρική χειρουργική επέμβαση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος, όχι μια διαδικασία απώλειας βάρους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Για όσους είναι υπέρβαροι, η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι χρήσιμη, αν γίνει κατανοητό ότι δεν αποσκοπεί στην απώλεια βάρους.

Τα άτομα που είναι πολύ υπέρβαρα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσο λίπος μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης.

Ακόμα και αν αφαιρεθεί μια ικανοποιητική ποσότητα λίπους, μπορεί να μην υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο βάρος, αλλά τα ρούχα μπορεί να δείχνουν καλύτερα και να είναι πιο άνετα.

Ακόμη και αν το λίπος αφαιρεθεί μέσω λιποαναρρόφησης, χωρίς αλλαγή στις συνήθειες διατροφής και σωματικής άσκησης, τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης μπορούν να υπερκεραστούν.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί ακόμη να είναι χρήσιμη για τη μεμονωμένη μείωση ορισμένων περιοχών, όπως η περιοχή του πηγουνιού.

Δεν θα δώσει τέλος στις κακές διατροφικές συνήθειες

Είναι πολύ πιθανό να παρακάμψετε το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης. Μετά τη λιποαναρρόφηση, ο αριθμός των λιποκυττάρων σε μια περιοχή μειώνεται, αλλά δεν εξαλείφεται. Τα εναπομείναντα λιποκύτταρα μπορεί να επεκταθούν ανάλογα με την αύξηση του σωματικού βάρους ή να συρρικνωθούν ανάλογα με την απώλεια βάρους.

Η υιοθέτηση μιας διατροφής που δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τις άπαχες πρωτεΐνες και ελαχιστοποιεί τα λίπη και τη ζάχαρη/γλυκά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της επέμβασης. Η λιποαναρρόφηση δεν σας δίνει το ελεύθερο να τρώτε ό,τι θέλετε. Θα απογοητευτείτε πάρα πολύ αν αυτός είναι ο στόχος σας.

Δεν θα υποκαταστήσει την άσκηση

Μετά τη λιποαναρρόφηση, θα πρέπει να παραμείνετε δραστήριοι για την διαφύλαξη τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής σας υγείας. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αποτελέσματά σας.

Δεν αφαιρεί το σπλαχνικό λίπος

Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται πάνω από τους μυς και κάτω από το δέρμα. Μια κοιλιά που είναι εξογκωμένη ή στρογγυλή λόγω του λίπους που βρίσκεται κάτω από τους μυς και γύρω από τα εσωτερικά όργανα δεν μπορεί να περιοριστεί με τη λιποαναρρόφηση. Αυτός ο τύπος λίπους ονομάζεται ενδοκοιλιακό λίπος ή σπλαχνικό λίπος.

Αυτό το λίπος πιέζει προς τα έξω τους μυς που σχηματίζουν το κοιλιακό τοίχωμα. Ακόμη και αν αφαιρεθεί το λίπος πάνω από τους μυς, θα πρόκειται απλώς για μια μικρότερη εκδοχή της στρογγυλεμένης κοιλιάς. Για το λίπος στο εσωτερικό της κοιλιάς, η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι οι μόνες θεραπείες.

Δεν μπορεί να σας μετατρέψει σε μοντέλο

Εκτός αν η σωματική σας διάπλαση ήταν κοντά σε εκείνη ενός μοντέλου για μαγιό πριν από την πλαστική χειρουργική επέμβαση και είχατε μόνο μια ή δύο μικρές σακούλες λίπους που χρειάζονταν μείωση, δεν πρόκειται να μοιάζετε με μοντέλο για μαγιό μετά τη λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση απλώς θα βελτιώσει την υπάρχουσα σωματική σας διάπλαση.

Δεν θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σας

Η λιποαναρρόφηση είναι απλώς μια διαδικασία για τη μείωση του ανεπιθύμητου λίπους σε ορισμένες περιοχές. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα για τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας , δεν θα εξασφαλίσει μια προαγωγή στη δουλειά, δεν θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε έναν νέο ερωτικό σύντροφο ή να σώσετε μια σχέση.

Πόσο βάρος μπορείτε να χάσετε με την λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί το υποδόριο λίπος. Ωστόσο, δεν αποτελεί αποτελεσματικό εργαλείο απώλειας βάρους. Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης χρησιμοποιείται για τη σμίλευση του σώματος. Ανάλογα με τον τύπο και τη θέση της λιποαναρρόφησης, μπορείτε να περιμένετε να χάσετε μεταξύ 2,5 και 5 κιλών.

Μπορείτε να κάνετε λιποαναρρόφηση εάν είστε υπέρβαροι;

Εξαρτάται. Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί δεν θα πραγματοποιήσουν εκλεκτική χειρουργική επέμβαση σε άτομο με δείκτη μάζας σώματος 30 και άνω.

Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια βάρους. Η επέμβαση αφαιρεί μόνο το υποδόριο λίπος – το εξωτερικό στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα. Όταν υπάρχει υπερβολικό βάρος, το κύριο μέλημα είναι το σπλαχνικό λίπος – το λίπος που περιβάλλει τα εσωτερικά σας όργανα.

Ποια είναι η ασφαλέστερη μορφή λιποαναρρόφησης;

Αν και όλες οι εγκεκριμένες μέθοδοι λιποαναρρόφησης θεωρούνται ασφαλείς, η λιποαναρρόφηση Tumescent ( με εξοιδηματική αναισθησία) έχει αποδειχθεί ότι είναι η ασφαλέστερη μέθοδος.

Η λιποαναρρόφηση με εξοιδηματική αναισθησία διαφέρει από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση ως προς το ότι χρησιμοποιεί τοπική αναισθησία αντί για γενική αναισθησία. Χρησιμοποιεί επίσης μικρότερες κάνουλες για την αναρρόφηση των λιποκυττάρων.

Share to...